Naar het Gardameer? Trek er lekker op uit!

Naar het Gardameer? Trek er lekker op uit!

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming voor Nederlandse en Belgische toeristen. Dat is logisch, want het is het grootste meer in Italië en kent talloze toeristische activiteiten. Daardoor is het Gardameer uitgegroeid tot een van de belangrijkste motoren achter het Italiaanse toerisme.

Rondom het Gardameer zijn activiteiten te vinden die geschikt zijn voor jong en oud. Bij het Gardameer kunnen sporters deelnemen aan downhill, bergbeklimmen of kitesurfen.

Voor de jongere kinderen is naar het pretpark gaan een goede optie. Er zijn talloze excursies rondom het Gardameer. Kortom: rondom het Gardameer is altijd wat te doen.

Pretparken aan het Gardameer

Het Gardameer is al sinds de jaren ’70 een populaire bestemming voor toeristen over de hele wereld. Daarom zijn er pret- en waterparken gebouwd om in te spelen op de vraag van het publiek. Rondom het Gardameer liggen er twee belangrijke pretparken binnen bereik.

Het bekendste pretpark is Gardaland

Het bekendste pretpark is Gardaland. Gardaland is het meest bezochte pretpark rondom het Gardameer. Het is rijk aan kleine en grote attracties.

Daarnaast worden er geregeld shows gegeven. Gardaland is te vinden naast het Gardameer in het dorpje Castelnuovo del Garda. Ieder jaar trekt Gardaland zo’n 3,3 miljoen bezoekers. Het is ook mogelijk om in het pretpark te overnachten en worden er bekende musicals in het bijhorende theater gehouden.

Wil je nou niet in de rij wachten bij de kassa? Boek dan uw ticket makkelijk en voordelig online en loop lekker langs de drukke rij voor de kassa:)

pretpark Canevaworld

Een ander bekend pretpark is Canevaworld. Dit pretpark is zeer ruim, met een oppervlak van ruim 300.000 vierkante meter is er genoeg te zien. Het recreatiepark is te vinden tussen Peschiera del Garda en het dorpje Lazise.

 

 

Omdat het pretpark vrij groot is, heeft Canevaworld het park in vier thema’s ondergebracht. Ten eerste is er het Aqua Paradise Park, wat ook meteen het grootste waterpark van heel Italië is.

Daarnaast kan men terugkeren naar de middeleeuwen in het themapark Medieval Times. Movieland Studio’s toont de beste films en kent de beste Hollywood-activiteiten. Na een dag vol plezier en pret kunnen de buikjes rond worden gegeten in het Rock Star Café, een restaurant volledig ingericht in Amerikaanse stijl.

Wil je nu niet in de lange rij staan bij de kassa om een ticket te kopen voor Canevaworld, koop dan hier je tickets van tevoren.

Excursies

Uiteraard zijn er ook genoeg activiteiten te ondernemen voor de oudere bezoeker. Lago di Garda, het Gardameer, staat bekend om de grote hoeveelheid schilderachtige plaatjes.

Het zuiden van het Gardameer kent bovendien zeer grote campings voor massatoerisme. Wie liever wat meer rust wil, kan bijvoorbeeld verder naar het noorden of het westen trekken.

Het Gardameer zelf

Rondom het Gardameer zelf liggen veel kiezelstranden waar men kan genieten van de zonneschijn. In de zomer is het Gardameer erg warm en kan er naar hartenlust gezwommen worden. Het hele jaar door kan men bovendien vissen langs het Gardameer.

Funivia Malcesine Monte Baldo

De Monte Baldo is een van de bekendste bergtoppen rondom het Gardameer. Eenmaal boven geniet men van een geweldig uitzicht. De Monte Baldo is zeer populair onder wandelaars en sporters als mountainbikers en paragliders.

De Monte Baldo is een van de bekendste bergtoppen rondom het Gardameer

Wie minder goed ter been is, kan gebruikmaken van de kabelbaan. Daarmee is deze bergtop voor iedereen toegankelijk. Met de kabelbaan wordt een afstand van ruim zeventienhonderd meter afgelegd. De kabelbaan begint al in Malcesine. Houd rekening met drukte en lange wachtrijen midden in het hoogseizoen.

Sirmione

Even aan de drukte ontsnappen? Ga dan naar het schilderachtige plaatsje Sirmione. Het plaatsje is rijk aan zeer pittoreske binnenstraatjes en straalt de historie van het Gardameer uit. In Sirmione is onder meer het Castello Rocco Scaligera te vinden.

Het betreft de toren van het kasteel. Wie in de toren naar binnengaat, wordt getrakteerd op een uitzicht over de hele stad. Daarnaast zijn er in de grotten van Catallus overblijfselen van een Romeinse villa te vinden.

Salo het prachtige ouwe plaatsje in Italié aan het Gardameer

Salò
Nog meer rust is te vinden aan de westelijke kust van het Gardameer. Daar ligt het rustgevende plaatsje Salo. Men kan er heerlijk wandelen en uitwaaien over de boulevard. Uiteraard kan men gaan winkelen in de gezellige winkelstraatjes en is er Italiaans ijs in overvloed.

Boottochtjes

Je bent past echt op het Gardameer geweest als je er met een bootje overheen hebt gevaren. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een boot te huren bij een van de vele bootverhuurbedrijven rondom het Gardameer.

Wie zelf niet wil varen, kan er ook voor kiezen om op een rondvaart of veerpond te gaan. Zelf een bootje huren is als toerist wel een stuk leuker. Onder andere omdat voor kleine bootjes geen vaarbewijzen nodig zijn. Wat u eigenlijk niet mag missen is een unieke boottocht die u de mooiste plekjes op het Gardameer laat zien inclusief het mooiste schiereiland van het Gardameer namelijk Sirmione.

Zo kunnen toeristen zelf het Gardameer gaan verkennen. Let wel op: in het hoogseizoen is er grote vraag naar de bootjes. Daarom dien je het beste van tevoren even te reserveren. Wil je reserveren klik dan hier.

Jaarlijkse evenementen

In het hoogseizoen vinden er in de stadjes rondom het Gardameer traditionele roeiwedstrijden plaats. Bijzonder aan de roeiwedstrijd is dat alle deelnemers op hun boot staand roeien. Palio del Bisse, zoals de wedstrijd heet, vindt meestal in juni, juli en augustus plaats.

De bootjes roeien dan door het historisch centrum van Peschiera del Garda, vlakbij het Gardameer. Het jaarlijkse roei-evenement vindt al sinds 1548 plaats en wordt ieder jaar afgesloten met vuurwerk boven het Gardameer.

Ook na het hoogseizoen is er genoeg te beleven rondom het Gardameer. Eind september tot in de eerste week van oktober is er het jaarlijkse wijnfestival. Dit festival vindt plaats in Bardolino. Het festival ‘Festa dell’Uva del Vino’ is het grootste wijnevenement van Italië en trekt ieder jaar zo’n 10.000 bezoekers.

Het festival duurt vijf dagen en vindt doorgaans plaats in de eerste week van oktober. De boeren van het wijnplaatsje Bardolino laten bezoekers hun beste wijnen proeven. Daarnaast kan men de regionale keuken proeven; er wordt risotto, vis en polenta geserveerd.

Vuurwerkshow Gardameer Italié

Tussen mei en december 2018 vinden er veel evenementen plaats die worden afgesloten met vuurwerk. Met name in juni, juli, augustus en september wordt de toerist regelmatig getrakteerd op opvallende vuurwerkshows. Deze vuurwerkshows vinden plaats boven het Gardameer, meestal rond een uur of tien ’s avonds.

De vuurwerkshow is meestal te vinden op boulevard langs het Gardameer. Daardoor ziet men de weerspiegeling van het vuurwerk in het water, wat een betoverend effect geeft.

Rondom het Gardameer is altijd wat te doen

Of men naar het Gardameer komt om vakantie te vieren, te genieten van de rust, activiteiten te beleven of om cultuur te snuiven, er is altijd wat rondom het Gardameer te doen.

Voor sommige activiteiten is het raadzaam van tevoren te informeren en te reserveren. Dit geldt vooral als men in het hoogseizoen (juni, juli of augustus) naar het Gardameer komt.

TIP: Ga lekker op excursie aan het Gardameer?

Heel veel vakantie plezier gewenst! en leuke reacties of tips zijn welkom:)

Geef een reactie