Lekkerste ijs of pizza bij het Gardameer

Lekkerste ijs of pizza bij het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer in Italië, ieder jaar vertrekken er weer heel veel mensen om hier vakantie te vieren. Een indrukwekkend landschap en diepblauw water zijn enkele kenmerken van het Gardameer. Een vakantie is natuurlijk geen vakantie in Italië als je geen Italiaans ijs of een Italiaanse pizza hebt gegeten. Maar waar vind je nu het lekkerste ijs, en de lekkerste pizza’s bij het Gardameer?

Gelateria Flora

In Riva del Garda is Gelateria Flora gevestigd, dé plaats om te genieten van een echt goed Italiaans ijsje. Kwaliteit waar gelet wordt op ieder detail maken dit adres zo speciaal. De gelateria staat bekend als één van de beste ijssalons bij het Gardameer.

Deze ijssalon heeft vele prijzen gewonnen, niet alleen in eigen land maar ook daarbuiten. Een mix van verse volle melk uit Trentino, verse room, suiker en dertig ruwe ingrediënten. Het fruit wat wordt gebruikt komt altijd uit het seizoen. 

La Cremeria di Lazise

De ijssalons van La Cremeria di Lazise in Lazise zijn een echte aanrader, elke dag een verse ijsproductie. Verse melk en vers fruit zijn de ingrediënten, waarbij je mee kunt kijken met de productie van het ijs.

De ijssalon is een uitzondering op de vele ijssalons bij het Gardameer, heerlijk romig en vers ijs in vele verschillende smaken. Er zijn twee ijssalons in Lazise, één in het centrum van het stadje en bij de haven.

Bardolino

Aan de waterkant van Bardolino vind je ijssalon Cristallo, maar er is er nog één in Bardolino die heerlijk ijs heeft. In het oude hart van Bardolino vind je gelateria Biancaneve. Vaste vakantiegangers naar het Gardameer vinden Cristallo een absolute favoriet in de omgeving.

Een meester ijsmaker bereidt het lekkerste ijs, maar ook voor een echte cappuccino kun je hier terecht. IJssalon Biancaneve gebruikt ook vers fruit en heerlijke ingrediënten om het ijs te bereiden, ook daar krijg je waar voor je geld.

La Casa del Dolce

Links van de Dom bij het Gardameer herken je deze ijssalon direct, een lange rij mensen die buiten staan te wachten om ook een heerlijk ijsje te kopen. Geen uitdagende vitrines met alle soorten ijs erin, het ijs wordt een beetje verborgen gehouden om je te verrassen.

Begin je eenmaal met één smaak te proeven dan weet je niet meer van ophouden. Verrassende combinaties en heerlijke smaken. Onder andere Oro Nero, 66% pure chocolade doordrenkt met groene thee, een van de toppers van de ijssalon.

Lekkerste pizza bij het Gardameer

Niet alleen ijs is populair bij vakantiegangers die naar het Gardameer gaan, ook een lekkere pizza gaat er altijd wel in. Maar je snapt al dat er bijna in ieder restaurant wel pizza te krijgen is, de één nog lekkerder dan de ander. Waar moet je zijn voor de lekkerste pizza bij het Gardameer? Wij weten het en vertellen het je!

Ristorante l’ Ora

Tegenover de haven in Riva del Garda ligt dit restaurant, vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht over het Gardameer. Bij mooi weer wordt hier zelfs buiten gebarbecued, maar de pizza’s zijn echt voortreffelijk.

Een heerlijke krokante bodem, royaal belegt en zeker niet duur. Ook als je iets anders wilt eten is dit geen probleem, er is een uitgebreide kaart aanwezig met veel andere lekkere gerechten.

Pizzeria in Garda

Een uitstekende plek om een heerlijke pizza te eten, Bar Pizzeria Milano di Gallizioli Luigi Renzo. Een niet heel eenvoudige naam, maar de pizza’s uit een echte houtoven zijn echt verrukkelijk. Dit restaurant is echt lokaal, helaas geen uitzicht over het Gardameer maar dat maken de pizza’s meer dan goed.

In de weelderige tuin kun je lekker buiten zitten bij mooi weer, de bediening is zeer attent. Veel lokale bewoners komen hier ook pizza eten, wel zo gezellig!

Pizzeria Villa Velar

Villa Velar ligt even buiten het drukke centrum van Lazise. Het is een sfeervol en gastvrij restaurant. De menukaart laat een uitgebreide keuze aan pizza’s zien, alle pizza’s worden in de houtoven bereid.

Verzekerd van een verse pizza met een heerlijke krokante bodem. Buiten zitten kun je onder het grote overdekte terras, of binnen in één van de twee zalen. Genieten van een heerlijke pizza ga je zeker doen hier!

Boccon d’Oro

Onderweg van Arco naar Riva komen we deze pizzeria tegen. Een gastvrij en beetje eigenzinnig restaurant, lampen gemaakt van houten takken en zelfgemaakt rijstpapier als lampenkap. Apart maar wel leuk en sfeervol.De pizza’s zijn groot en rijkelijk belegd met een topping die je zelf kunt kiezen, bereidt in de houtoven dus je bent verzekerd van een heerlijke pizza.

Ook niet onbelangrijk, het bier wat ze schenken is heerlijk. Alle pizza’s worden gemaakt van lokale producten, een vegetarische pizza is ook hier geen probleem.

Pizzeria Alfio

Deze moderne en gastvrije pizzeria in Dro besteedt veel aandacht aan kwaliteit en goede ingrediënten. Nieuwe soorten trendy pizza’s zoals de gourmet-pizza, met mozzarella en eekhoorntjesbrood. Maar ook de klassieke pizza Margherita ontbreekt natuurlijk niet op de kaart, bekend en toch ook heel erg lekker.

Welke pizza je ook neemt, stuk voor stuk zijn ze allemaal opwindend en eenvoudig. Net zoals het Gardameer!

Bekijk ook even de beste bars en restaurants aan het gardameer!

Wij zijn gek op leuke reacties of tips:)

 

Geef een reactie