Is het Gardameer gemakkelijk per vliegtuig te bereiken?

Is het Gardameer gemakkelijk per vliegtuig te bereiken?

Wil je op vakantie naar het Gardameer, maar zijn je kinderen meestal de hele autorit wagenziek? Of wil je simpelweg lekker snel op je bestemming zijn? Dan is vliegen een goede optie. Het Gardameer is namelijk ook heel goed per vliegtuig te bereiken. Voor je kids een spannend onderdeel van de vakantie en voor jou een ontspannen manier om te reizen. 

Welke vliegvelden liggen in de buurt van het Gardameer? Hoelang zit je gemiddeld in het vliegtuig en waar moet je allemaal op letten als je naar Italië vliegt? Wij behandelen een aantal punten die handig kunnen zijn, als je van plan bent naar het Gardameer te reizen met het vliegtuig. 

1 – Welke luchthavens?

Als je naar het Gardameer reist met het vliegtuig, zijn er meerdere mogelijkheden. Ten eerste zal je keuze afhangen van de plaats waar je gaat verblijven aan het Gardameer. Ten tweede kan het uitmaken welke vluchten op het moment van boeken het goedkoopste zijn. Tot slot speelt je woonplaats in Nederland natuurlijk mee. 

De dichtstbijzijnde vliegvelden bij het Gardameer zijn: Verona Villafranca (VRN), aan het zuidoosten van het Gardameer, Brescia Montichiari (VBS), aan het zuidwesten van het Gardameer en Bergamo Orio al Serio (BGY), een stukje verder zuidwestelijk van het Gardameer dan Brescia. 

Vanuit Nederland wordt helaas niet op Brescia Montichiari gevlogen, maar wel vanuit andere luchthavens in Italië. Als je overstappen geen probleem vindt, zou deze luchthaven een optie kunnen zijn. Naar de andere twee luchthavens kun je gemakkelijk vanuit Nederland vliegen.

KLM vliegt alleen naar Verona Villafranca. Transavia vliegt zowel naar Verona Villafranca, als naar Bergamo Orio al Serio. Naar Bergamo gaan overigens veel vaker vluchten dan naar Verona. Bovendien vliegt Ryanair direct naar Bergamo Orio al Serio vanaf Eindhoven. Check bij Skyscanner welke maatschappij voor jou op dat moment het voordeligste uitpakt:)

Mocht je geen geschikte vlucht naar één van deze luchthavens vinden, heb je ook nog de mogelijkheid om naar Milaan (Milate en Malpensa) of Venetië (Marco Polo) te vliegen. Deze vliegvelden liggen wel wat verder weg, maar je kunt eenvoudig verder reizen naar het Gardameer met het openbaar vervoer of een huurauto. 

2 – Hoelang zit je in het vliegtuig?

Naar welke luchthaven in de buurt van het Gardameer je ook vliegt, je zit nooit langer dan twee uur in het vliegtuig. Als je met KLM of Transavia vanaf Amsterdam Schiphol naar Verona Villafranca vliegt, duurt de vlucht één uur en 45 minuten.

Vlieg je vanaf Eindhoven naar Bergamo Orio al Serio ben je ietsje minder lang onderweg, meestal ongeveer één uur en 40 minuten. Heb je geen zin in een lange reis, kies dan dus voor het vliegtuig en kom uitgerust aan bij het Gardameer. 

3 – Vervoersmogelijkheden vanaf het vliegveld?

Auto

Heb je zin om tijdens je vakantie aan het Gardameer een aantal dagtrips te maken met de auto? Huur dan een auto op het vliegveld, zodat je snel op je plaats van bestemming aankomt en de rest van je vakantie mobiel bent.

De luchthavens Verona Villafranca en Bergamo Orio al Serio liggen beide op korte afstand van het Gardameer. Via de snelwegen A4 en A22 is het Gardameer na je vlucht makkelijk met de auto te bereiken.

Je kunt zelf op internet op onderzoek uit naar autoverhuurbedrijven op de luchthaven, maar bekende en betrouwbare verhuurbedrijven zijn in ieder geval Hertz, Sixt, Budget en Avis. Het is aan te raden om, vóórdat je op vakantie gaat een auto te reserveren. Om altijd de beste deals te krijgen kun je bovengenoemde maatschappijen eenvoudig vergelijken met Skyscanner of met Tix.nl om vervolgens het beste aanbod te kiezen:)

Op deze manier kom je niet voor verrassingen te staan en omzeil je lange wachttijden op het vliegveld. Vanaf het vliegveld gaan er vaak shuttlebusjes naar de autoverhuurbedrijven. Deze ritten duren nooit meer dan 5 minuten. 

Openbaar vervoer 

Vanaf de luchthavens is het ook goed mogelijk om je plaats van bestemming aan het Gardameer te bereiken met het openbaar vervoer. Het vliegveld van Verona ligt ongeveer 12 kilometer van de stad vandaan. Er gaan regelmatig bussen vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad.

Als je eenmaal in het centrum bent aangekomen, kun je eenvoudig verder reizen met de trein of bus. Hoe lang je onderweg bent, is afhankelijk van waar je precies gaat verblijven aan het Gardameer. Het zal in ieder geval nooit lang zijn en de verbindingen zijn uitstekend. 

Het vliegveld Bergamo Orio al Serio ligt op een kwartier afstand van het centrum van Bergamo. Je kunt het centrum niet alleen met de bus bereiken, maar ook met de trein. Dit stadje is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het is één van de oudste steden van Lombardije.

Het is één van de oudste steden van Lombardije gardameergids
Lombardije

In deze adembenemende plaats is niet alleen de Romeinse, maar ook de Etruskische en Keltische cultuur goed terug te zien. Vanuit Bergamo gaan meerdere bussen naar verschillende plaatsen aan het Gardameer. Het is tussen de 1,5 en 2 uur rijden van Bergamo naar het Gardameer. Tips voor het rijden in de bergen met de auto!

Heb je zin om ook een paar dagen Milaan aan je vakantie vast te plakken? Deze beroemde stad van de mode is vanaf vliegveld Bergamo Orio al Serio ook goed te bereiken. De afstand is ongeveer 50 kilometer. 

4 – Waar moet je op letten als je gaat vliegen?

Als je hebt besloten om met het vliegtuig naar het Gardameer te gaan, raden wij je aan om goed online onderzoek te doen naar vliegtickets. De prijzen kunnen per periode en vliegmaatschappij erg verschillen. Maakt het je eigenlijk niet uit of je een week eerder of later op vakantie gaat? Kijk dan naar verschillende data. Een dag eerder of later vliegen kan veel schelen in prijs. 

De Italiaanse luchthavens zijn vaak goed verzorgd en relatief gezien klein. Wil je de drukte toch zoveel mogelijk vermijden? Dan is het aan te raden om niet te kiezen voor de vliegvelden in Milaan of Venetië. De luchthaven van Verona is de kleinste, dus als je dit belangrijk vindt, kun je hier rekening mee houden.

Op alle Italiaanse luchthavens zijn volop faciliteiten en eet- en drinkgelegenheden te vinden. Italië zou Italië niet zijn, als er niet op ieder vliegveld ruim voldoende espressobarretjes aanwezig zouden zijn.

Reis je met de kids naar het Gardameer? Zorg dan voor voldoende afleiding voor tijdens de vlucht. Denk hierbij aan luisterboekjes, strips, films en spelletjes. Hoe rustiger je kinderen zijn in het vliegtuig, hoe meer ontspannen je zelf zult aankomen in Italië.

Goede tips en of leuke reacties zijn meer dan welkom:)


Geef een reactie