Alleenstaande oudervakantie Gardameer

Alleenstaande oudervakantie Gardameer

Ben je als alleenstaande ouder op zoek naar een geschikt vakantieverblijf? Wil je graag op een plek verblijven waar je kinderen voldoende vermaak krijgen, terwijl jezelf tot rust kunt komen? Dan heb ik mogelijk enkele interessante accommodaties voor je gevonden.

In de afgelopen jaren ben ik namelijk veelvuldig naar het Gardameer op vakantie geweest. Deze regio van Italië is, in mijn ogen, verreweg de mooiste en leukste regio van de gehele wereld. Doordat ik hier meerdere keren geweest ben, ben ik goed op de hoogte van de verschillende accommodaties. Tijdens mijn laatste vakantie aan het Gardameer, vorig jaar zomer, kwam ik in contact met een alleenstaande moeder.

Een moeder die met haar 2 kinderen op vakantie was en volledig tot rust wilde komen. Dit zette mij aan het denken; waar kan je nou als alleenstaande ouder perfect tot rust komen bij het Gardameer? Je wilt immers dat je kinderen ook een leuke vakantie hebben, dus is de keuze voor een accommodatie met een animatieteam voor de hand liggend. Nadat ik hier een tijdje over nagedacht heb, besloot ik dat het tijd was om hier een artikel aan te wijden. In dit artikel heb ik enkele geschikte accommodaties voor een alleenstaande oudervakantie op een rijtje gezet.

Zoals je wellicht weet, is de regio rondom het Gardameer behoorlijk divers. Een vakantie aan de oostkant van het Gardameer is bijvoorbeeld anders dan een vakantie aan de westkant van het Gardameer. Ik heb daarom dit artikel opgedeeld in de vier verschillende oevers van het Gardameer; de westoever, de oostoever, de zuidoever en de noordoever. Per oever bespreek ik verschillende accommodaties die uitermate geschikt zijn voor een alleenstaande ouder.

Geschikte accommodaties aan de westkant van het Gardameer

Vind je de westkant van het Gardameer het leukste? Dat kan ik me goed voorstellen; deze kant van het Gardameer is goed aan te rijden vanuit Nederland en heeft een divers landschap. Aan deze kant van het Gardameer vind je ook meerdere leuke steden terug, waaronder San Felice del Benaco en Lido di Lonato. Ook de plaats Desenzano del Garda ligt aan de westkant van het Gardameer, maar ligt wel behoorlijk zuidelijk. Enfin; aan deze kant zijn enkele geschikte accommodaties voor een heerlijke alleenstaande oudervakantie te vinden.

San Felice del Benaco: Camping Eden

camping Eden Gardameer
Bron Booking.com (klik voor meer foto’s)

Als alleenstaande ouder ben je ongetwijfeld op zoek naar een camping waar je kinderen vermaakt worden. Dat is absoluut het geval op camping Eden in het plaatsje San Felice del Benaco. Deze campings is behoorlijk populair en dat is niet zonder reden. Op de camping vind je bijvoorbeeld twee ruime buitenzwembaden. Bij deze zwembaden zijn zelfs glijbanen aanwezig.

Je kinderen vermaken zich prima dankzij de zwembaden + glijbanen, terwijl jij op een strandbedje heerlijk een boekje leest. Bijkomend voordeel is dat deze camping direct aan het meer gelegen is en dat je een prachtig uitzicht over het Gardameer hebt. Op de camping zijn meerdere accommodaties aanwezig; variërend van een bungalowtent tot aan stacaravans.

Boek camping Eden eenvoudig bij Booking.com

San Felice del Benaco: Camping Weekend

Camping Weekend Gardameer
Bron Booking.com (Klik hier voor alle foto’s)

Een andere geschikte optie in San Felice del Benaco is Camping Weekend. Op deze camping is een zwembad, een kinderzwembad, een spotty pool en een glijbaan aanwezig. Daarnaast vermaken je kinderen zich ook prima in de grote speeltuin of dankzij het professionele animatieteam.

Ondertussen kom jij tot rust en geniet je van de prachtige omgeving. Camping Weekend ligt namelijk tussen de olijfwijngaarden in. Dineren doe je in het gezellige restaurants, waarbij ’s avonds op het terras ook gezellige familieavonden georganiseerd worden. Perfect voor jou en je kind(eren) dus!

Boek Camping Weekend makkelijk bij Booking.com

Geschikte accommodaties aan de oostkant van het Gardameer

Gaat je voorkeur uit naar een accommodatie aan de toeristische oostkant van het Gardameer? Dat kan ik me goed voorstellen als je met jouw kinderen naar het Gardameer wilt. Aan de oostkant van het Gardameer is bijvoorbeeld attractiepark Gardaland gevestigd. Ook voor deze kant van het Gardameer heb ik enkele geschikte accommodaties weten te vinden.

Pacengo/Lazise: Camping Eurocamping

Tussen de plaatsjes Pacengo en Lazise ligt de onwijs gezellige camping Eurocamping. Op deze camping is veel vermaak voor je kinderen te vinden. Verschillende watersporten kunnen beoefend worden, terwijl de speeltuin en het zwembad ook voldoende vermaak bieden.

Daarnaast is er iedere dag én avond animatie, waardoor je kinderen perfect vermaakt worden. Bijkomend voordeel is dat attractiepark Gardaland en Caneva Aquapark niet al te ver liggen. Op en rondom deze camping genieten zowel jij als jouw kinderen van een heerlijke vakantie.

Boek camping Eurocamp hier

Lazise: Camping Lido

Camping Lido Gardameer
Bron Booking.com (Klik hier voor meer foto’s)

In Lazise is ook Camping Lido te vinden. Deze camping is uitermate geschikt voor zowel jonge kinderen als voor tieners. Dat komt onder andere door de aanwezigheid van een heus aquapark. Dit aquapark heeft maar liefst 4 zwembaden en 6 glijbanen.

Je kinderen vermaken zich hier dus de gehele dag prima, terwijl jij geniet van de lekkere temperatuur en volledig tot rust komt. Op Camping Lido is een animatieteam aanwezig en worden ook meerdere sporttoernooien georganiseerd. In de avond kunnen jullie genieten van een minidisco, een leuke show of een leuke spelletjesavond. Aan vermaak geen gebrek op Camping Lido!

Boek Camping Lido eenvoudig bij Booking.com

Geschikte accommodaties aan de zuidkant van het Gardameer

Ook de zuidkant van het Gardameer is behoorlijk populair onder Nederlandse toeristen. Dat komt onder meer door de aanwezigheid van steden zoals Peschiera del Garda en Sirmione. Deze steden kunnen jaarlijks op een flinke toestroom van Nederlands rekenen. Ook voor alleenstaande ouders zijn hier zeer interessante accommodaties aanwezig.

Peschiera del Garda: Camping Bella Italia

Camping Bella Italia Gardameer
Bron Booking.com (Klik hier voor meer foto’s)

Uiteraard mag de grootste en populairste camping Bella Italia rondom het Gardameer niet ontbreken. Jaarlijks trekken onwijs veel Nederlanders naar deze camping toe. Dit heeft onder andere met de faciliteiten te maken. Op deze camping kunnen je kinderen zich prima vermaken, terwijl jij óók van een heerlijke vakantie geniet.

Een professioneel animatieteam zorgt voor vermaak, je kinderen kunnen naar één van de vele speeltuinen, naar één van de verschillende zwemparadijzen of kunnen in een bootje/treintje stappen. Kortom: op deze camping valt meer dan genoeg te beleven voor zowel jonge kinderen als voor tieners (en voor jou!).

Boek Camping Bella Italia lekker snel en veilig via Booking.com

Peschiera del Garda: Camping Butterfly

Camping Butterfly Gardameer
Bron Booking.com (Klik hier voor alle foto’s)

Iets buiten Peschiera del Garda is Camping Butterfly te vinden. Ook deze camping is uitermate geschikt voor een vakantie met je kinderen. Op de camping is een animatieteam aanwezig; door dit team worden dagelijks leuke activiteiten georganiseerd. Ook in het zwembad, inclusief kinderbad, kunnen je kinderen zich perfect vermaken.

Deze camping is een stuk rustiger dan Camping Bella Italia en dat biedt voor jou weer voordelen. Je komt namelijk écht tot rust op deze camping. Als jullie even van de camping af willen, bevindt Peschiera del Garda zich op 15 minuten loopafstand en een gezellig strandje op slechts 5 minuten loopafstand.

Boek Camping Butterfly makkelijk bij Booking.com

Geschikte accommodaties aan de noordkant van het Gardameer

De noordkant van het Gardameer is eigenlijk de meest rustige omgeving. Hier kan je volledig tot rust komen en genieten van de prachtige natuur. Desondanks zijn hier ook meerdere, leuke accommodaties te vinden voor een vakantie met je kinderen. Ik heb twee prima mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Limone Sul Garda: Camping Garda

Camping garda Gardameer
Bron Booking.com (Klik hier voor meer foto’s)

Bij het redelijk noordelijk gelegen plaatsje Limone Sul Garda is Camping Garda te vinden. Deze camping biedt onwijs veel vertier voor je kinderen, terwijl jij volledig tot rust kunt komen. Vanaf deze camping kan je een duik nemen in het meer, maar je kunt ook naar het zwembad.

De camping heeft namelijk de beschikking over een privéstrand, waar je kinderen zich perfect kunnen vermaken. Als je met je kinderen naar attractiepark Gardaland wilt gaan, is dat ook mogelijk. Vanaf Limone Sul Garda gaat namelijk een veerboot naar de overkant van het Gardameer. Al met al een prima camping voor alleenstaande ouders.

Boek Camping Garda eenvoudig bij Booking.com

Riva del Garda: Camping Brione

Camping Brione Gardameer
Bron Booking.com (klik Hier voor meer foto’s)

In het meest noordelijke puntje van het Gardameer is het leuke plaatjes Riva del Garda te vinden. Dit plaatsje is onwijs mooi en dat geldt ook voor de omgeving. Bovendien vind je bij dit plaatsje de leuke camping Brione terug. Deze camping heeft de beschikking over een grote speeltuin, over een leuk zwembad, over een tafeltennistafel, over een privé strand en over een midgetgolfbaan.

Zowel jij als jouw kinderen kunnen zich dus prima vermaken op en rondom deze camping. Je kunt hier voldoende ontspanning vinden, terwijl je kinderen zich prima vermaken. Wat wens je nog meer tijdens een vakantie met je kinderen?

Boek Camping Brione eenvoudig hier

Besluit

Naar welk van bovengenoemde campings gaat jouw voorkeur? Als je alleen met jouw kinderen op vakantie gaat, kan ik je sowieso een camping aanraden. Op een camping vind je immers een animatieteam terug; dat is bij de meeste hotels niet het geval. De bovengenoemde campings hebben allemaal geschikte faciliteiten voor je kinderen. Je kunt hierdoor dus genieten van een heerlijke vakantie met je kinderen.

Ik realiseer me terdege dat een vakantie voor alleenstaande ouders niet altijd makkelijk is. Toch ben ik er van overtuigd dat bovenstaande campings ervoor zorgen dat je ultiem geniet van een vakantie met alleen je kinderen. Jaren later zullen zowel jij als jouw kinderen nog met veel plezier aan de vakantie terug denken. Bedenk dus eerst naar welke kant je van het Gardameer op wilt gaan en vergelijk vervolgens de campings die ik voorgesteld heb. Veel plezier voor zowel jou als voor jouw kinderen!

Echt we zijn gek op reacties en of tips, ervaringen:)

Geef een reactie